Følg Fargerike

Soverommet – Norges viktigste rom for 2016

Pressemelding   •   jan 05, 2016 12:51 CET

I 2016 er et av Norges viktigste rom soverommet, sier Tale Olivia Henningsen, Kreativ leder i Fargerike. Sakte, men sikkert ser vi at vi nordmenn blir flinkere til å vise sin personlighet i form av farger, flere velger å omringe seg med fargenyanser som gir bedre sinnsstemning og er riktige i forhold til fargepsykologi. Soverommet er det rommet vi er tryggest på å bruke farge i. Dette kommer tydelig frem i en større undersøkelse Fargerike har gjennomført sammen med Norstat i høst. I 8 av 10 soverom her til lands våger vi å bruke farger andre enn hvitt. Undersøkelsen viser at andre rom ofte er fargeløse, disse rommene blir i hele 5 av 10 anledninger hvite.   

Soverommet er jo kanskje det rommet hvor naboen eller andre bekjente ikke kommer inn, og ikke får uttalt seg om fargevalget. Der føler vi oss kanskje friere til å velge akkurat hva vi vil.

Vi reiser mer og mer, og hotellstilen med puter, myke tepper, mørke toner, speil og gardiner fra gulv til tak er noe vi ønsker hjemme også. Etter mange år med minimalismen ser vi endelig at vi Nordmenn tør bruke mer farger på vegger, møbler og tekstiler. Man kan nesten si vi reder litt, sier Tale Olivia Henningsen.

Her er det Fargerike mener er de 4 beste fargene til soverommet:

Lilla

Dypere farger og ikke minst lilla er mye brukt. Fargemessig er det lilla gir mest aktivitet i soverommet, studier viser at vi har mer sex i rom som er lilla enn i noen andre farger. Det skulle man tro at vi Nordmenn har fått med oss, mange har lilla soverom. Lilla representerer det mystiske og glamorøse. Og kan fremstå som vovet, ler hun.

Blått

Blått er en av nordmenns absolutte favoritt farge og mørke varianter på soverommet sammen med dype brune toner skaper en behagelig og dempet palett. En sofistikert og voksen palett, hvor en kan virkelig slappe av og nyte en god bok.

Rosa

Men det må ikke være mørkt for å få frem den lune gode stemningen, Årets Farge 2016 har mange gode rosatoner. Dens myke behagelige farge gir ro og velvære. Bruk gjerne grønne eller burgunder farger i detaljene. Husk man får fantastisk glød i huden når man oppholder seg i rosa rom! Og det er jo noe en ønsker på soverommet.

Rødt

Og så er det mannens favoritt, rødt! Gjerne med sort og mørke detaljer. Krydret med blomstrede tekstiler eller tapeter, for en mer romantisk og feminin følelse.

Så bruk dempet belysning, store puter, vegg til vegg tepper og gardiner fra gulv til tak, store sengegavler og ikke minst farger! For å få frem et personlig rom for velvære. 

Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 120 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,6 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.