Følg Fargerike

Slik gir du nytt liv til utemøblene i tre

Pressemelding   •   jun 05, 2015 07:30 CEST

I løpet av noen år blir dessverre de fleste utemøbler slitt, selv om du vasker og pakker de bort for vinteren. I stedet for å kjøpe nytt kan du male tremøblene i en ny farge. Når du skal male utemøblene er det viktig at du vasker dem godt først, før du pusser lett over med sandpapir og skraper bort eventuelt belegg nederst på bena. Etter at du har pusset ferdig børster du bort det løse, ikke vask! 

- For et best mulig resultat bør du grunne møblene før du maler to toppstrøk med fargen du ønsker. Dypp gjerne stolbena i impregneringsolje for at resultatet skal holde lenger, sier Kristian Sørli, Markedssjef i Fargerike.

Ekstra gøy med en ekstremutgave av fargeglede, derfor har sittegruppen blitt malt med fire sterke farger fra fargekartet Ny Norsk Flora: Nellik FR1315, Poppy FR1148, Potentilla FR1319 og Syrin FR1326. Her er det brukt Bengalack, fordi den lar seg blande til knalle farger.

Slik gjør du det:
1. Puss:
Bruk pussepapir for å fjerne løs maling og lakkrester. Puss vekk eventuelle tresplinter og jevn ut småskader/slitasje.
2. Vask:
Vask stolen med Kraftvask. Det fjerner fett og skitt og gjør at grunningen fester seg bedre. La trevirket bli helt tørt før du maler.
3. Grunning:
Mal hele stolen med Heftgrunn.
4. Maling:
Mal stolen med to strøk utendørsmaling. Vi anbefaler å ikke å male undersiden av stolene og bordet. Da får treverket puste bedre, og malingen holder lenger.

Obs: Så skarpe farger som disse vi har brukt her kan blekes i solen, og vil ikke nødvendigvis holde seg like friske i mange år.

Produkter:
Pusse ned: Pussepapir eller slipesvamp i finhetsgrad 180 og 100.
Vaske stolene: Kraftvask og gummihansker
Grunning: Heftgrunn
Maling: All maling er Bengalack. Alle fargene er hentet fra fargekartet Ny Norsk Flora.

Da skulle vel alt være duket for en fantastisk sommerfest med solen som æresgjest!

God sommer!

Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 120 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,6 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.