Følg Fargerike

I sommer er det mønster vi vil ha!

Pressemelding   •   jun 08, 2018 11:06 CEST

Trend for 2018; grønne tropiske mønster.

Vi ser det over alt, det er mønster på alle flater igjen, sier kreativ leder Tale O. Henningsen i Fargerike. Det er mye mønster i blant annet reklame og ikke minst klær. Ikke bare for jenter og damer, men gutter og menn har også adoptert denne trenden. På den danske kongelige 50 års feiringen, var så og si alle kjolene i full blomst.

Selv om vi i Fargerike ikke var til stede der, var det en fornøyelse å få se bildene. De vakre kjolene med fargerike blomster i intrikate mønstre. Det er ikke bare i moteverden vi ser denne trenden. Den er også i våre tapetkolleksjoner. I en stund nå har trenden vært godt representert også i våre tekstiler, spesielt gardiner. Men nå inntar mønster også veggene i hjemmene for fullt, og for de veldig tøffe; taket.

Dominerende nå er den eksotiske jungelfeberen, som har inntatt Norge. Det er ikke bare grønt, men alle farger er i bruk; hvit og blå, grønn og hvit, sølv og sort, gul og rosa. Den tropiske lekenheten gir oss i stor grad muligheten til å drømme, men dens lekenhet krever også oppmerksomhet. Ved å velge det eksotiske som kan oppleves som litt annerledes, tror Henningsen det er en søken etter ro og hvile. På et blunk er man i en annen verden, en verden man ikke oppsøker så ofte. Grønne og blå farger gir ro til sinnet. Vi oppsøker jo fremmede kulturer og farvann for å hente krefter. Dersom man har tropene hjemme i egen stue, kan en være der på et blunk. En verden full av spenning. På 70 tallet var det fototapet av tropiske palmer som var foretrukken i peisestuen. Nå er den tropiske trenden mer sofistikert, mønstrene kan til og med være litt abstrakte.

Fugler som flamingoer og papegøyer, sommerfugler samt blomster er også noe vi gjerne vil ha. Det er muntre og glade mønstre. En optimistisk og leken stil. Men i samme åndedrag utrolig voksent og kult. Sommerfuglen representerer det nye som kommer, fugler det vakre og flyktige. Ut fra dette springer det vakre mønstre.

Beige og grå tapeter samt ornamenter tilhører det mer tradisjonsbundne i tapetenes verden. Vi må allikevel ikke glemme disse. Alltid på topp, med strukturer og vakre overflater i trygge farger i en trygg mønsterbruk. Det er franske liljer og ornamenter og vakker vev, begge med utstrakt bruk av skyggeeffekter.

Mønster på veggene er en trend som vil vokse, og det store utvalget gir mulighet til en større særegenhet i eget hjem. Først ser man det i motebildet; så i interiøret og deretter opp på veggene. Trendene har endret takt. Før kunne tok det ta opp til 5 år, nå kan en trend snu på under 1 år, forteller Henningsen.

Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 110 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,6 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.