Følg Fargerike

Gulvtrendene for 2020

Pressemelding   •   apr 22, 2020 14:31 CEST

Sisal salongteppe på nydelig fiskebensparkett.

Blått og Grønt er populære farger på veggene, og passer godt inn i den nordiske stilen. Når det gjelder mønster er vi nå mer vågale. På tekstiler velges det blomster, gjerne med stormønstret rapport og tropiske innslag. Det samme gjelder tapet. På tapet er det ikke bare mønster som gjelder, men også strukturer som strie og eksotiske vevinger av for eksempel bananblader! Lag på lag med tekstiler, både til vinduer og i sengen setter nå preg på våre hjem.

Malte gulv endrer rommets stil.

Så hva skjer på gulvene våre når denne frodigheten oppstår?

Vi velger mer farge, mer mønster og større variasjon også på gulv, kan Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike fortelle. Det er ikke nødvendig å ha samme gulvet i alle rom.  Funksjonen og bruken av rommene er i fokus. Et varmt og mykt teppe på soverommet, et praktisk laminat på kjøkkenet og en bred 1-stavsparkett i stuen. Nå som gulvet er mer i fokus, er det også lettere å finne de passende og gode gulvene til hvert rom, fortsetter hun.

Fargerikes bestselgende parkett, Storhaug skaper lune, vakre rom.

Vi deler opp i fem hovedgrupper når det gjelder gulv: parkett, laminat, tepper, maling og fliser.

Parkett er vårt absolutt foretrukne materialvalg til gulv i Norge. Den lyse, blonde eiken i 1-stavsparkett har gått seirende inn som Norges nye klassiker. Et sikkert og godt valg. Den gir masse muligheter når det kommer til farge og mønster. Dens motkandidat er mørkt tre. Ikke rødlig som for noen år siden, men brun og elegant. Dens kontinentale stil og sofistikerte uttrykk passer perfekt til alle nye tekstiler og mønstringer som finner veien inn i våre moderne hjem. Begge i tradisjonelle bredder og lengder, men like mye i mønster. Fiskebensparkett og klassisk rutemønster er blitt veldig populært, forteller Henningsen.

Saga Herringbone i lyst eikemønster løfter interiøret.

Vi har mønster på andre typer gulv også. På alle materialer: tregulv, malte gulv, belegg og tepper. Mønster på salongtepper er vi kanskje vant til, men nå får vi også i større grad mønster på vegg til vegg-tepper. For ikke å glemme alle laminatversjoner som vinylbelegg, klikkvinyl og laminatgulv. Måten disse lages på gir helt nye muligheter når det kommer til mønster. Ny teknologi gjør disse produktene enda mer attraktive både å se på og å gå på, og i tillegg er de bærekraftige. 

Tepper finnes i en rekke materialer, fra 100% ull til syntetiske tepper med selvrensende effekt. Nå har vi en annen forståelse av produksjon og inneklima enn før, og både vegg til vegg-tepper og avpassede tepper (salongtepper) har fått en ny oppsving. Også her finner vi mer mønster, og en stil preget av den luksusfølelsen du har på et hotellrom. 

Hawaii vegg til vegg-teppe demper lyd og er deilig å gå på.

Bærekraftig utvikling er i fokus: det handler om å ta vare på det vi har. Fra naturen til hjemmene våre. Det å male gulvet, bruke de materialene vi har om igjen er viktig. Vi maler selve gulvet og gjerne også trapper. Og nye matte malinger gir mulighet for en mer tidsriktig stil. 

Korklaminat er blitt en bestselger fordi det er bærekraftige gulv som kommer i flere forskjellige kvaliteter og stiler, samt med ulike mønstre. Nå har vi til og med et karbonnegativt korkgulv! forteller Tale Henningsen.

Karbonnegativt korklaminat er vakkert og miljøvennlig.

Fliser er et materiale som oftest velges på bad og i gangen. Men som dekorelementer kan fliser benyttes nedfelt i et annet type gulv eller med et mykt avpasset teppe oppå. Flisimitasjoner finnes også i laminat, som enkelt klikkes på plass. 

Store fliser er populært i alle rom.

- I 2020 ser vi gulvet som den femte veggen. Farger og mønster skal høre sammen og danne en helhet for rommet, avslutter Tale Henningsen. 

Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 100 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,8 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.