Følg Fargerike

Fargerike fargesetter Frivillighet NORGE

Pressemelding   •   apr 04, 2017 08:38 CEST

Frivillighet Norge med ny logo-vegg i Årets Farge 2017: Rød! Fotograf Per Erik Jæger

Frivillighet Norge har flyttet inn i et nytt bygg. Fargerike og kreativ leder Tale Henningsen og prosjektleder Hanne Skogvang har fargesatt de tidligere kontorkjedelige grå dørene i 7 ulike farger som nå går i en blågrønn-skala. De har også fargesatt veggen bak logoen i Årets Farge 2017: Rød. I tillegg til nye farger har kontorene fått utemøbler fra gamle trepaller og sofa med blå puter og designet i limtre.

- For oss er det viktig å støtte ideelle bedrifter og sosiale prosjekter med det vi kan: Fargesetting. Man vet at farger påvirker humøret og ikke minst en arbeidsplass. Forskning viser at farge motvirker depresjon og gir energi. Den hvite trenden på institusjoner og bedrifter har dermed motsatt effekt. Da Frivillighet Norge skulle flytte inn i nye lokaler i høst, var utgangspunktet hvitt og grått. Vi endte på stikkordene grønt, friskt, kult og ungdommelig, med pallesofaer og masse grønne planter. Etter noen runder med befaring, landet vi på at det var greit å ha like farger på veggene, men de kjedelige dørene kunne vi gjøre noe med! Her ble det laget en ton i ton fargeskala (S1020-B50G til S7020-B50G), og de lange gangene fikk et personlig preg uten å virke for masete. Sammen med pallemøbler, planter og en rød frisk vegg var vi på det uttrykket vi ønsket! Kontrasten var de orange møblene som organisasjonen allerede hadde kjøpt, og en rød fargesterk vegg S1085-Y90R i Årets Farge; rød for hjertevarme! Det er flott å sponse et slikt prosjekt hvor mennesker bruker av sin tid til å hjelpe andre. Tid er jo kanskje dagens mest dyrbare ressurs, beskriver kreativ leder Tale Henningsen.

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivilligheten i Norge. Det startet som en ide for ti år siden om et felles talerør for drøyt 60 frivillige organisasjoner, til i dag å være en veletablert paraplyorganisasjon for frivilligheten med over 300 medlemsorganisasjoner av alle størrelser. Alt fra de store og profesjonelt drevne innsamlingsorganisasjonene, til små organisasjoner drevet av barn og unge søker ly under paraplyen. Generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen fra Frivillighet Norge sier dette om samarbeidet med Fargerike:

- Da vi skulle flytte i 2016 var det viktig for oss å få lokaler som vi som jobber her kunne være stolte av og trives i. Vi er eksperter på frivillighet og ikke på farger, så derfor er vi glade for at Fargerike kunne bidra med kreativitet og produkter. Vi er godt fornøyde med resultatet, og samarbeider gjerne igjen ved en annen anledning, sier Stian Slotterøy Johnsen. 

Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 120 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,6 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.