Følg Fargerike

Dette er den hotteste malingen i Norge!

Pressemelding   •   nov 30, 2015 08:31 CET

Kalkmaling og chalk paint er en effektfull maling som blir stadig mer populær også i Norge. I fargehandelskjeden Fargerike er disse produktene den raskest voksende varegruppen innen maling.

- En av årsakene til at kalkmaling er så populært er at du ved enkle, tilfeldige malerstrøk oppnår et helt unikt utrykk som minner om mur og betong, sier Tale Henningsen, Kreativ Leder i Fargerike.

- Norske forbrukere søker produkter med «fotavtrykk», og det er nettopp det denne typen maling gir. På messer i utlandet ser vi også at teksturerte og nøytrale overflater er stort i dagens trendbilde, og her passer kalkmaling godt inn, fortsetter Tale Henningsen

Fargerike lanserer nå et eget fargekart til kalkmaling med farger spesielt utviklet for det norske markedet. Kartet består av totalt 20 farger og er laget i samarbeid med Pure&Original Paint.

- Fargene i kartet passer like godt på landet som i en urban byleilighet. Satt sammen med lune ulltekstiler og mørkbeisede treoverflater vil dens kalkede inntrykk skape et godt og luftig rom, sier Fargerikes fargeekspert.

Blant de nye fargene finner en både lekre nøytrale nyanser, men også nye fargesterke nyanser.

- Inspirasjonen til disse er hentet fra gamle postkort og tapeter. Sammen skaper fargene en spennende palett. I kartet finnes det myke nøytrale farger som gir et sofistikert preg til et hvert interiør. De nøytrale tonene i kartet setter en perfekt bakgrunn for en lun og hyggelig stemning, fortsetter Tale Henningsen.

- Vi har også laget mange mørke farger, som får frem effekten i kalkmalingen samtidig som uttrykket i disse fargenyansene får deg til å senke pulsen. I stearinlys vil du få en magisk følelse av nattehimmelen, sier Fargerikes Kreative Leder.

Kalkmalingskaper struktur og betonglook i overflaten, mens chalk paint sin supermatte overflate gir assosiasjoner til fløyel, og skaper en helt spesiell atmosfære i rommet. Chalk paint har også noen helt spesielle egenskaper i forhold til normal maling. Den sitter direkte på alle overflater som blant annet glass, oljet treverk, metall, aluminium og flis.

Hana Alendar fra hanastyle.no har også falt pladask for chalk paint.

- Denne malingen gir en unik matthet som skaper dybde og gir et spesielt liv til det som males. Spesielt vil jeg si at denne livlige følelsen kommer frem ved maling av møbler. Struktur og mønster får en særegen overflate som nesten virker tredimensjonell. Classico er rolig og behagelig på store flater, dekker godt og er lett å jobbe med, sier hun.

Det er i følge Fargerike ikke vanskelig å lykkes med verken kalkmaling eller chalk paint. Den supermatte Pure&Original Classico er en chalk paint sompåføres veggen med en vanlig malerulle, mens du på møbler og interiør bruker en minirulle eller pensel.

Pure&Original Fresco, som er en kalkmaling, har en litt annen fremgangsmåte enn vanlig maling.

- Du skal alltid tynne ut Pure&Original Fresco med nok vann for å finne riktig konsistens. Konsistensen skal alltid være tyntflytende som "lettyoghurt". Etter dette lar du kalkmalingen ”hvile” en liten stund før påføring sier Kristian Sørli, Markedssjef i Fargerike.

Idar Stensvold, International Brand Manager i Pure&Original har også noen gode tips til bruk av Fresco kalkmaling.

- Fresco krever en annen fremgangsmåte enn ved vanlig maling av vegg. Her gjelder det å utfolde seg å bruke litt kreativitet med penselen. Egentlig kan man si at jo dårligere du er til å male, jo finere blir sluttresultatet med effekten du får ut av kalkmalingen, sier Idar Stensvold.

- Den viktigste regelen med bruk av Fresco er at du alltid skal male i tynne strøk, bland inn nok vann! Kalkmalingen kan brukes på de fleste underlag, også varme, som på peiser. Underlaget må gjerne være strukturert, men må være likt sugende underlag, avslutter han.

Slik maler du med den populære Pure&Original Fresco kalkmalingen:

  • Bruk en stor og myk pensel med mye bust, gjerne en Pure&Original Fresco børste
  • Blande den ut med vann til en «lettyoghurt» konsistens. Mer vann vil gi mer struktur på veggen
  • Begynn ved et hjørne og arbeid deg bortover. Påfør malingen på kryss og tvers eller etter eget ønske
  • Mal i tynne strøk, heller flere lag. Oppretthold tørketiden på minimum 8 timer mellom strøkene.
  • Malingen tørker ganske fort, så gjør deg ferdig med hele veggen før du tar pause
  • Etterhvert som fargen tørker blir den lysere
  • Ved mye slitasje eller for å øke vaskbarheten kan det lønne seg å legge ett eller flere tynne strøk med Pure & Original Sealer på toppen. Sealeren skal tynnes ut på samme måte som Fresco. Påføres i tynne lag, vaskes lett inn med en lofri klut. Men ikke før etter 10 dager når Fresco er gjennomherdet.

Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 120 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,6 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.