Følg Fargerike

Årets Farge 2017 er - rødt

Pressemelding   •   nov 08, 2016 21:51 CET

Rødt er en farge som oser av glede og vitalitet. Her har vi lekt oss med de sterke rødfargene.

Hvordan bestemmer dere hva som blir Årets Farge?

Fargevalget er basert på innsikt fra trendrapporter, forbrukerrapporter og interiørmesser, og gjenspeiler tendenser vi ser over hele verden, men vårt hovedmål har hele tiden vært å finne den norske fargen. Fargen sier mye om hvordan forbrukerne ønsker å leve, og nå ser vi en tendens til at folk søker seg mot en livsstil som er ekte, engasjert og fylt av lidenskap. Rødt er dramatikk, drivkraft og energi, det er en farge som oppleves som intens og kraftfull. Nå vil vi være 100 prosent til stede i alt vi gjør, og da er rødt perfekt.

Nå er det heller ikke slik lenger at vi ønsker å bli satt i boks og bli stemplet som en som typisk er sånn og typisk velger sånn. Vi vil gjøre mange ting og la stilen vår utrykke de ulike sidene våre. Rødt er en farge som har mange spennende kontraster i seg og som kan snakke til flere sider av oss på samme tid.

Hva er nytt med rødt i 2017?

Rødt er så mye mer enn en knallrød hyttevegg! Vi har satt sammen et fargekart med fire

nye paletter og har brukt disse fargene i stylingen for å få frem de ulike personlighetene og vise hvordan du kan bruke fargene. Her finner du alt fra oppdaterte varianter av de klassiske ”hyttefargene” til eksotiske farger som er inspirert av tropiske strøk.

I paletten som vi har kalt Nostalgisk Ro har vi hentet inspirasjon i det enkle livet på hytta, naturens ro og fargene på trevegger, og her finner du farger som har bleknet i sol og vind. Norske mat tradisjoner er viktig. Dette er farger som aldri går av moten, og som passer godt sammen med det grønne i norsk natur.

Foto Sveinung Bråthen, Styling Christine Hærra

Paletten Djerv Lek erleken, utadvendt og eksotisk, her finner du friske, varme og klare rødfarger som er inspirert av Cuba og Florida. Disse fargene er for deg som ikke er redd for oppmerksomhet.

Foto: Sveinung Bråthen, Styling Christine Hærra

Østenfor Sol er en palett med dypere og kjøligere rødfarger som innbyr til meditasjon og indre reiser. Her er fargene inspirert av Østens mystikk og eventyrene fra Tusen og en natt. Lese og skrive brev ivaretar din egen tid.

Foto: Sveinung Bråthen, styling Christine Hærra

Paletten Urban Eleganse er sofistikert og litt kjølig, dette er farger som er mørkere og gir en moden og eksklusiv stil, inspirert av det vi gjerne kaller ”hotellstilen”.

Foto: Per Erik Jæger, Styling Siv Brenne

I tillegg til de røde hovedfargene i palettene har vi valgt ut 32 støttefarger som passer til, disse er delt inn i en varm og en kjølig skala. Her finnes det altså mange spennende kombinasjoner å velge mellom, også for deg som i utgangspunktet er skeptisk til rød.

I fjor var årets farge Rosa, er det helt ut nå?

Så lang derifra, rosa kom som et motsvar til det maskinelle, kalde og grå. Sånn sett er rødt en forlengelse av dette, men den har en sterkere puls enn rosa. På mange av messene vi har vært på har vi sett rosa brukt sammen med rødt. Før var det regnet som en fy - fy kombinasjon, men nå er alt mer lov. Finn din favoritt, sett den sammen med de fargene og mønstrene du liker.

Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 120 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,6 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.