Følg Fargerike

ÅRETS FARGE 2016 ER ROSA!

Pressemelding   •   nov 19, 2015 07:30 CET

I fjor var den oransje. Året før var den blågrønt, og året før der igjen lilla. 17. november avslørte endelig Fargerike, Norges største fargehandel, Årets Farge er Rosa.

I den gamle villaen fra 1890 ved sjøkanten i Sandvika i Bærum, Sjøholmen tegnet av Arnstein Arneberg, lanserte Fargerike neste års farge de vakre rommene: fra dus rosatoner til kraftfull og vital rosa til varm gammelrosa. I vakre saler og stuer har Fargerike rehabilitert den 1500 kvm store villaen med Årets Farge 2016.

«I samarbeid med det internasjonale trendbyrået NelliRodi, Fargerikes 120 butikker, betraktinger av Europas største interiørmesser og refleksjoner fra samtiden vi lever i - er rosa utropt til å være Årets Farge 2016. For femte året på rad har vi i Fargerike jobbet frem tre sterke paletter som forteller noe om året vi går inn i», sier Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike og redaktør for deres magasin FARGE

Mykt, behagelig og nært

«Men hvordan kommer dere frem til en nokså overraskende farge som rosa?»

«I en tid hvor en kan få alt laget maskinelt, blir det myke, det nære, varme, det som er håndlaget og selve håndverket, viktigere og viktigere. Rosa representerer det myke og behagelige. Den føyer seg vakkert inn i våre hjem og gir en naturlig varme», begrunner Henningsen valget. Hun legger til:

«Strikk blir mer og mer populært, broderier er i vinden som aldri før og pastellfargene sees i motebildet sammen med varme tresorter og gull og stoffer. Mønstre og den østlige inspirasjonen står sterkt i trendbildet. Fletter, håndlagde tapeter, møbler og porselen understreker også fokuset på det unike og myke. I Norge er bunadens oppblomstring et eksempel. I Paris så jeg de unike skjeene til designerenStian Korntved Ruudder en var skåret ut en til hver dag. I London traff vi på designer Bob fra Gainsborough,som satt og håndmalte gamle mønstre på tapeter. Jeg tror det unike og det som får deg til å virke luksuriøs, det bare du har, er viktige stikkord for 2016. Da er det lett å hente frem farger fra en svunnen tid, hvor nettopp håndverket var i høysetet, før den industrielle revolusjonen tok for stor plass. Rosa favner alt dette: de nydelige broderiene, pastellene som gir oss ro og fjerner oss fra det maskinelle og grå. -De store grå byene. For det en ingen annen farge som får deg til å føle deg så flott som rosa. Og det er ingen annen farge som kan gi en så stor luksusfølelses som rosa.»

«Gjelder denne trenden hele Skandinavia? Har man lignende Årets Farge i andre land?»

«Absolutt, I år kom jo Arne Jacobsen stolen kom jo i år med rosa sete og gull understell,. Moroso, Meny, Hay, Kahler og Bloomingville har alle rosa sterkt til stede. Residence hadde akkurat en artikkel om fargen vi elsker å hate. Så dette er vi ikke alene om », svarer Henningsen.

Fryd, Harmoni og Mystikk

Med dette utgangspunktet har Fargerike laget tre vakre paletter. Tre rosa paletter med hvert sitt budskap. Fryd får deg til å føle deg og ung og vågal med en djerv, leken og frisk palett som får rommet til å rope wow! Harmoni får deg til å trekke pusten dypt, senke skulderen og falle til ro. Mystikk henter frem det mystiske fra andre kulturer, gir dybde, sjel og en spirituell følelse. Årets Farge 2016 er dessuten noe kjølig i det røde.

«Rosa er en farge med utallige assosiasjoner. Når vi spurte våre kunder om hva rosa er for dem, svarte de alt fra kjærlighet, lykke, glede, varme, jente, trygghet, søt energi og frisk. Det forteller oss om en positiv og trygg farge. Nyt rosa, la deg senke ned i en deilig verden med velvære og luksus. Rosa Årets Farge 2016», avslutter Henningsen.

FAKTA OM PALETTENE:

  • 1.Fryd har en glad, ung og frisk rosa-skala. Den henter inspirasjon fra California og Australia. Her finner du fargene som gir deg glede og energi. De passer perfekt til Colour Blocking. Kimono FR1161, Kronblad FR1160 og Sløyfe FR1159 er alle sterke og klare. Mens en av Fargerikes gamle travere Tutu FR2521 er en lysere pastell. Sammen danner de noe tøft og ungt. Til disse vågale rosa tonene er det plukket frem 7 aksent farger. Sterke og tydelige gir de hovedfargene en enda sterke tropisk følelse. Friske blomster og en følelse av sommer gir de deg en varm og deilig dag.
  • 2.Harmoni har med sine pastelltoner et sterkt romantisk preg. En svunnen tid. De feminine og sarte pastell fargene Pikekyss FR1153, Peon FR1587 og Perle FR1152 er perfekt til både retroinspirerte miljøer og moderne minimalistiske rom. Bordeaux FR1154 er akkurat dette denne kvartetten trenger. Den setter et punktum, og er akkurat så «sort» den må være. De myke pastellfargene som hentes frem i aksentfargen, leker med 50-talls fargens sorthet. Akkurat passe, så det hele ikke blir for søtladet og kjedelig.
  • 3.Mystikk er nesten som i en eventyrverden der vi finner Potpurri FR1172, Rose FR173, Marmor FR1171 og Merlot FR1174.De smyger seg frem og sender oss mentalt til Østen, India og Pakistan med sin rikdom i ornamenter og broderier, som vi faktisk også finner i vår egen rosemalings- og bondekultur. Her er mønster fra mange land satt sammen, en lek med disse mørke underfundige fargene, for selv aksentfargene har dette eventyrlige og mystiske i seg.

Årets Farge 2016 vil fortsette å leve lenge i rommene på Sjøholmen. Til våren vil et unikt barnekunstsenter åpne med et med et barnekunstgalleri, kunstneren Bjørg Thorhallsdottirs galleri, Hjertefred på alle helgenes dag, SULT som kafe og selskapsutleie, en lekekjeller, en unik sanseutstilling signert barn på det spennende 400 kvm store loftet, et kunstverksted, atelier- og møteromutleie, en unik hinderløype og utallige kunstkurs for barn og unge. Et mellomrom i hverdagen. Et hus som skulle romme sorggrupper for barn, eventer for eldre og en kunstskole for de som ikke har et sted etter skolen.

Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 120 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,6 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.